Forum

Što je PADOR?

admin

  • *****
  • 182
Što je PADOR?
« u: Travanj 24, 2014, 12:06:40 poslijepodne »
PADOR (eng. “Potential Applicant Dated Online Registration” hrv. Online registracija potencijalnih prijavitelja) je baza podataka o organizacijama koje se prijavljuju za projekte Europske unije iz cijelog svijeta, bilo kao prijavitelji, suprijavitelji ili povezane osobe u projektima. Osmišljena je za prijavitelje projekata za koje se traži sufinanciranje iz EU fondova.

PADOR sustav omogućuje Donatoru pregled informacija kao što su bilance,
prihodi, rashodi, statut, ustroj, generalije i druge informacije koje prilikom prijave na natječaj ne treba dodatno slati.

Upisom u PADOR, potencijalni prijavitelj(i) projekata za sufinanciranje iz  fondova EU, dobivaju svoj identifikacijski broj, EuropeAidID, koji služi za identifikaciju prijavitelja.

Prednost koje potencijalni prijavitelji projekata imaju upisom u PADOR je skraćenje administrativne procedure kod izrade projektnih prijedloga i popunjavanja obrazaca. Ukoliko jednom ispunite PADOR nećete morati popunjavati dio obrasce o vama i partnerima u narativnom dijelu projekata, već samo upisati identifikacijski broj.
Možete li izravno i iz prve odgovoriti otkud, zapravo, izvire vaše stvaralaštvo? Je li to genetski kod, je li to i ovaj korijen, je li to mozak, je li to duša i vaše veliko iskustvo, ili je to uz pomoć neba?