Udruga "MI" - Split

Sve što ste oduvijek željeli znati o nama.

INTEGRACIJA

irh Projekt "Izgradnja društva dobrodošlice" uz podršku i suradnju s UNHCR-om, agencijom UN-a za izbjeglice...

VOLONTERSKI CENTAR

VCST Volonterski centar Split je ujedno i Regionalni volonterski centar za područje Dalmacije...

MI CENTAR

MI CENTAR Mi Centar za pomoć u kući je socijalna ustanova čija je svrha osigurati što duži boravak starijih u svom domu...

ZAKLADA DADIĆ

Zaklada DadićSvrha Zaklade je promicanje razvoja civilnoga društva i pružanje financijske pomoći učenicima i studentima...

ZELENA MREŽA

mreza Zelena mreža d.o.o. društveno poduzeće koje djeluje u području zelenog poduzetništva kao aktivator zajednice...

SENIORI.HR

senioriPortal za poboljšanje pristupa relevantnim informacijama za stariju populaciju, članove obitelji...

Projekt „Prilika za rad“: info o projektu

Kroz Zaželi – program zapošljavanja žena, cilj je osnažiti i unaprijediti radni potencijal teže zapošljivih žena i žena s nižom razinom obrazovanja zapošljavanjem u lokalnoj zajednici, koje će ublažiti posljedice njihove nezaposlenosti i rizika od siromaštva te ujedno potaknuti socijalnu uključenost i povećati razinu kvalitete života krajnjih korisnika.

Projekt „Prilika za rad“ u sklopu programa Zaželi provodi se 30 mjeseci (6.11.2018.-6.5.2021.). Nositelj projekta je općina Klis, a partneri u projektu su općine Dicmo, Dugopolje, Lećevica, Prgomet, Udruga „MI“ – Split, Hrvatski zavod za zapošljavanje – Regionalni ured Split i Centar za socijalnu skrb Split. Projekt „Prilika za rad“ u cijelosti je financiran kroz Europski socijalni fond. Vrijednost projekta je 4.941.993,47 kn.

 

Projektni rezultati:

Do sada je na projektu zaposleno ukupno 35 žena s područja navedenih općina koje pružaju usluge pomoći u kući za 195 krajnjih korisnika. Osim svakodnevnog obilaska korisnika, čišćenja kućanstva, dostave lijekova i namirnica, gerontodomaćice korisnicima dijele mjesečne pakete higijenskih i kućanskih potrepština, koji su osigurani iz projektnih sredstva tijekom 24 mjeseca njihovog rada. U sklopu projekta zaposlenim ženama je omogućena edukacija, a do sada je 7 žena završilo tečaj za njegovateljicu. Projekt polako ulazi u završnu fazu, a ovog mjeseca poslan je sedmi zahtjev za nadoknadom sredstava (ZNS 7) od ukupno 10.

Projektni partneri kontinuirano održavaju koordinacijske sastanke, javne prezentacije te sastanke stručne podrške za zaposlene žene. Program Zaželi pokazao se kao prijeko potreban u manjim, izoliranijim sredinama, u kojima je ženama, posebno onima iznad 50. godine života i dugotrajno nezaposlenima teško pronaći posao. Također, ovaj program od velike je koristi za osobe starije životne dobi i osobe u nepovoljnom položaju koje sada imaju svakodnevnu pomoć u kućanstvu.

Pročitano 83 puta

ZELENA MREŽA

mreza Zelena mreža d.o.o. društveno poduzeće koje djeluje u području zelenog poduzetništva kao aktivator zajednice...

SENIORI.HR

senioriPortal za poboljšanje pristupa relevantnim informacijama za stariju populaciju, članove obitelji...