“SOS za OCD”

Mreža pružatelja socijalnih usluga SOS-NET, započela je s provedbom projekta SOS za OCD. Projekt je započeo 27.12.2021. godine, a traje 16 mjeseci. Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Partneri projekta su Udruga za rad s mladima Breza, Udruga Mi – Split, Inkluzivna kuća Zvono i Gong.

Ciljevi projekta: organiziranje izobrazbe predstavnika OCD-a, Help desk – online platforma za pomoć i podršku, jačanje kapaciteta projektnog tima za unaprjeđenje javne svijesti i aktivnosti zagovaranja uslijed kriznih situacija, suradnja s tijelima javne vlasti u razvoju strategija za upravljanje kriznim situacijama na lokalnoj razini.

Očekivani rezultati: pružena podrška i razmjena znanja i iskustva specifičnih za poslovanje i djelovanje OCD-a, pružena kontinuirana podrška i prostor za vođene rasprave OCD-a, jačanje kapaciteta SOS-NET Mreže i partnera te transfer znanja i praksi partnera na članice Mreže.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 489.428,99 kuna. Bespovratna sredstva osigurana su iz Državnog proračuna Republike Hrvatske (73.414,40 kn) i iz Europskog socijalnog fonda (416.015,50 kn) kroz Operativni program ”Učinkoviti ljudski potencijali”.

1 2 1 2048x638

finpo

Udruga "MI" - Split je partner Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva u provedbi programa Regionalnog razvoja civilnoga društva i lokalnih zajednica.