Udruga "MI" - Split

Sve što ste oduvijek željeli znati o nama.

INTEGRACIJA

irh Projekt "Izgradnja društva dobrodošlice" uz podršku i suradnju s UNHCR-om, agencijom UN-a za izbjeglice...

VOLONTERSKI CENTAR

VCST Volonterski centar Split je ujedno i Regionalni volonterski centar za područje Dalmacije...

MI CENTAR

MI CENTAR Mi Centar za pomoć u kući je socijalna ustanova čija je svrha osigurati što duži boravak starijih u svom domu...

ZAKLADA DADIĆ

Zaklada DadićSvrha Zaklade je promicanje razvoja civilnoga društva i pružanje financijske pomoći učenicima i studentima...

ZELENA MREŽA

mreza Zelena mreža d.o.o. društveno poduzeće koje djeluje u području zelenog poduzetništva kao aktivator zajednice...

SENIORI.HR

senioriPortal za poboljšanje pristupa relevantnim informacijama za stariju populaciju, članove obitelji...

Predstavljanje rezultata lokalnih projekata 2008. godine

Lokalni projekti provedeni tijekom 2008. godine u sklopu programa „Izgradnja održivih zajednica u područjima posebne državne skrbi“ financiranom od strane UNHCR-a sredstvima Kraljevine Belgije predstavljeni su 14. listopada 2008. godine u hotelu Regent Esplanade (dvorana Paris) u Zagrebu.

Riječ je o 10 projekata u Gračacu, Udbini, Kistanju, Karinu,  Golubiću, B. Manastiru, Negoslavcima, H. Dubici, D. Kukuruzarima i Plaškom.

Vjerujemo da i vrlo mali pomaci u ostvarivanju suradnje i izgradnji povjerenja u zajednicama iz kojih predstavnici lokalnih projekata dolaze zapravo imaju višestruku korist ne samo u okviru društvenog razvoja, nego i za stabilan ekonomski razvoj. Također smatramo da povjerenje i suradnja ne mogu biti uvjetovani izvana, već da pojedinci, skupine i organizacije upravo u Vašim zajednicama imaju sposobnost suočiti se s zajedničkim problemima i tako ostvarivati razvoj.

Predstavljanje koje smo organizirali prilika je da se čuju pozitivna iskustva i uspjesi u nastojanjima lokalnih zajednica da poboljšaju uvjete života u područjima posebne državne skrbi. Važno je također osvrnuti se na poteškoće u provedbi i stečena iskustva, kao i poslati poruku javnosti o potrebama i problemima razvoja PPDS.

Pročitano 1920 puta

finpo

Udruga "MI" - Split je partner Nacionalne zaklade u provedbi programa Regionalnog razvoja civilnoga društva i lokalnih zajednica.