Udruga "MI" - Split

Sve što ste oduvijek željeli znati o nama.

INTEGRACIJA

irh Projekt "Izgradnja društva dobrodošlice" uz podršku i suradnju s UNHCR-om, agencijom UN-a za izbjeglice...

VOLONTERSKI CENTAR

VCST Volonterski centar Split je ujedno i Regionalni volonterski centar za područje Dalmacije...

MI CENTAR

MI CENTAR Mi Centar za pomoć u kući je socijalna ustanova čija je svrha osigurati što duži boravak starijih u svom domu...

ZAKLADA DADIĆ

Zaklada DadićSvrha Zaklade je promicanje razvoja civilnoga društva i pružanje financijske pomoći učenicima i studentima...

ZELENA MREŽA

mreza Zelena mreža d.o.o. društveno poduzeće koje djeluje u području zelenog poduzetništva kao aktivator zajednice...

SENIORI.HR

senioriPortal za poboljšanje pristupa relevantnim informacijama za stariju populaciju, članove obitelji...

Svjetski dan izbjeglica

Svjetski dan izbjeglica je pozdrav snažnom duhu i hrabrosti izbjeglica u cijelom svijetu te kao takav predstavlja pravo slavlje. Širom svijeta ovaj slavljenički dan obilježava se na različite načine, od stand- up komičara i rock koncerata do službenih konferencija. Bilo to jednostavna seoska priredba, slavlje u školi ili ceremonija visokog profila, 20. lipanj je dan kada mislimo na izbjeglice cijelog svijeta i šaljemo im ohrabrenje, podršku i poštovanje.

Zaštita izbjeglica glavni je mandat UNHCR-a pa će tako u tjednu od 14. lipnja do 20. lipnja UNHCR Hrvatska u sklopu globalne kampanje „1 is to many“ obilježiti Tjedan Svjetskog dana izbjeglica. Ured UNHCR-a Hrvatska kreće, u skladu s globalnim nastojanjima organizacije, sa šestomjesečnom kampanjom pod nazivom «1 je previše». Kampanja će primijeniti koncept poziva na djelovanje - ideja je apelirati na javnost da svaki pojedinac napravi bar jednu stvar kako bi olakšao izbjegličku situaciju. Kampanja U sklopu te akcije, na javnim lokacijama (školama, prostorijama udruga, općinskim i gradskim prostorima, itd.) u Zagrebu, Rijeci, Splitu, Osijeku, Gospiću, Korenici, Gračacu, Belom Manastiru, Vojniću, Hrvatskoj Dubici, Vukovaru, Plaškom, Donjem Lapcu, Udbini, Kistanjima i Kninu biti će postavljeni prigodni plakati koji ističu kako je i jedna osoba koja se nalazi u ranjivom položaju previše, a kako se svaki iskaz solidarnosti visoko vrednuje.

Poslušajte što o povratku izbjeglica kaže predstavnik UNHCR-a u Hrvatskoj Terence Pike

{mp3}Terence_Pike{/mp3}

Pročitano 2471 puta

finpo

Udruga "MI" - Split je partner Nacionalne zaklade u provedbi programa Regionalnog razvoja civilnoga društva i lokalnih zajednica.