Udruga "MI" - Split

Sve što ste oduvijek željeli znati o nama.

INTEGRACIJA

irh Projekt "Izgradnja društva dobrodošlice" uz podršku i suradnju s UNHCR-om, agencijom UN-a za izbjeglice...

VOLONTERSKI CENTAR

VCST Volonterski centar Split je ujedno i Regionalni volonterski centar za područje Dalmacije...

MI CENTAR

MI CENTAR Mi Centar za pomoć u kući je socijalna ustanova čija je svrha osigurati što duži boravak starijih u svom domu...

ZAKLADA DADIĆ

Zaklada DadićSvrha Zaklade je promicanje razvoja civilnoga društva i pružanje financijske pomoći učenicima i studentima...

ZELENA MREŽA

mreza Zelena mreža d.o.o. društveno poduzeće koje djeluje u području zelenog poduzetništva kao aktivator zajednice...

SENIORI.HR

senioriPortal za poboljšanje pristupa relevantnim informacijama za stariju populaciju, članove obitelji...

Studijsko putovanje na Plitvička jezera

U okviru druge faze projekta Izgradnje održive zajednice u područjima posebne državne skrbi, Udruga MI je uz donatora UNHCR-a  sredstvima Belgijskog veleposlanstva organizirala trodnevni studijski posjet Karlovačkoj, Zadarskoj i Ličko –senjskoj županiji.

Cilj projekta je povećati kapacitete zajednica na ratom pogođenim područjima za postizanje održivog razvoja i integraciju u širem nacionalnom i europskom kontekstu.

{vimeo}25659345{/vimeo}

Nakon prvog studijskog posjeta na područje Baranje, ovog puta predstavnici organizacija civilnog društva, lokalnih inicijativa, jedinica lokalne samouprave te 6 predstavnika zemalja članica EU  imali su prilike posjetiti primjere dobre prakse na području spomenute tri županije.

Od 18. do 20. lipnja 2011. posjetili smo Plaški- Janja gora studio keramike, udrugu Kako je zelena moja dolina, Ličko Petrovo Selo – udrugu Tara, Gospić- udrugu Prospero, Perušić- Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Jurković. U radnom dijelu studijskog putovanja sudionici su imali prilike razmijeniti iskustva sa stranim gostima iz Italije, Nizozemske, Belgije. Osim toga Višnja Jelić Mück predstavila je Mrežu za ruralni razvoj, udrugu koja se zalaže za održiv razvoj ruralnih područja u Hrvatskoj, a primjer socijalnog poduzeća Bale Valle predstavio je Ennio Malusa.

picasa_albumid=5622827728776759409

Pročitano 3852 puta

finpo

Udruga "MI" - Split je partner Nacionalne zaklade u provedbi programa Regionalnog razvoja civilnoga društva i lokalnih zajednica.