Udruga "MI" - Split

Sve što ste oduvijek željeli znati o nama.

INTEGRACIJA

irh Projekt "Izgradnja društva dobrodošlice" uz podršku i suradnju s UNHCR-om, agencijom UN-a za izbjeglice...

VOLONTERSKI CENTAR

VCST Volonterski centar Split je ujedno i Regionalni volonterski centar za područje Dalmacije...

MI CENTAR

MI CENTAR Mi Centar za pomoć u kući je socijalna ustanova čija je svrha osigurati što duži boravak starijih u svom domu...

ZAKLADA DADIĆ

Zaklada DadićSvrha Zaklade je promicanje razvoja civilnoga društva i pružanje financijske pomoći učenicima i studentima...

ZELENA MREŽA

mreza Zelena mreža d.o.o. društveno poduzeće koje djeluje u području zelenog poduzetništva kao aktivator zajednice...

SENIORI.HR

senioriPortal za poboljšanje pristupa relevantnim informacijama za stariju populaciju, članove obitelji...

Rezultati projekta tijekom 2006. godine

Rezultati projekta tijekom 2006. godine

 • provedeno je 230 različitih intervencija mobilizacije lokalnih dionika u 10 ratom pogođenih zajednica (Beli Manastir, Vukovar, Okučani, Sunja, D. Kukuruzari, D. Lapac, Udbina, Gračac, Obrovac i Polača)
 • Ukupno 44 lokalna dionika su identificirana i uključena u razne oblike suradnje na lokalnoj razini (Razne skupine, organizacije, građanske inicijative, aktivni pojedinci)
 • Izrađena procedura i potrebna dokumentacija za dodjelu malih grantova u skladu sa svrhom projekta (financiranje jednog projekta po općini / gradu)
 • potpisano 10 ugovora između udruge MI i podnositelja projektnih zahtjeva
 • Održana dvodnevna radionica na temu upravljanja projektnim ciklusom za 27 sudionika iz svih 10 ciljanih zajednica (13 predstavnika OCD, 5 predstavnika javnih institucija i 9 predstavnika lok. vlasti)
 • Osigurana je kontinuirana tehnička pomoć na terenu i putem telefona/e-maila
 • Lokalni dionici sudjelovali u razvoju i provedbi projekta te izvještavanju
 • 10 lokalnih projekata je uspješno provedeno čime je postignut značajan utjecaj na uspostavljanje, odnosno unaprjeđenje partnerskih odnosa među dionicima u lokalnim zajednicama:

Provedene su aktivnosti te ostvareni rezultati s ciljem rada na sukobima i polarizacijama u kontekstu prepreka u razvoju lokalnih zajednica:

 • Osmišljen i organiziran 4-dnevni forum pod nazivom: “Prepreke u razvoju zajednica” u kome je sudjelovalo 61 sudionika i sudionica (31 predstavnika OCD-a, 14 predstavnika lok. vlasti, 4 iz javnih institucija, 5 iz međunarodnih organizacija i 3 aktivna građana iz svih 10 ciljanih zajednica
 • Osim izravnih korisnika projekta, na forum-seminaru su sudjelovali i predstavnici suradnih organizacija koji provode slične aktivnosti na ratom zahvaćenom području (SDF, HCK, Centar za mir Osijek, ZUNH)
 • U suradnji sa OESS-om iz Zagreba, uključeni su i predstavnici dviju zajednica koje su bile u direktnom sukobu: Škabrnja i Biljane. Njima je pružena prilika da odvojeni od ostale grupe razgovaraju s facilitatorima, zbog duboke kolektivne traume i mogućnosti izbijanja sukoba.
 • Forum-seminar je bio facilitiran na način da otvori “prostor” i mogućnost za prepoznavanje te bavljenje pitanjem nepovjerenja. Facilitatori su pažljivo usmjeravali sudionike da se suoče s emotivno nabijenim pitanjima, potisnutim osjećajima nepravde i strahom od “druge” strane. Većina sudionika je dalo vrlo pozitivnu povratnu informaciju o ovom iskustvenom forum-seminaru.
Pročitano 3000 puta

finpo

Udruga "MI" - Split je partner Nacionalne zaklade u provedbi programa Regionalnog razvoja civilnoga društva i lokalnih zajednica.