Udruga "MI" - Split

Sve što ste oduvijek željeli znati o nama.

INTEGRACIJA

irh Projekt "Izgradnja društva dobrodošlice" uz podršku i suradnju s UNHCR-om, agencijom UN-a za izbjeglice...

VOLONTERSKI CENTAR

VCST Volonterski centar Split je ujedno i Regionalni volonterski centar za područje Dalmacije...

MI CENTAR

MI CENTAR Mi Centar za pomoć u kući je socijalna ustanova čija je svrha osigurati što duži boravak starijih u svom domu...

ZAKLADA DADIĆ

Zaklada DadićSvrha Zaklade je promicanje razvoja civilnoga društva i pružanje financijske pomoći učenicima i studentima...

ZELENA MREŽA

mreza Zelena mreža d.o.o. društveno poduzeće koje djeluje u području zelenog poduzetništva kao aktivator zajednice...

SENIORI.HR

senioriPortal za poboljšanje pristupa relevantnim informacijama za stariju populaciju, članove obitelji...

Program suradnje Grada Splita i udruga

Trajanje : Od 03.02.2005. - 23.02.2005.
Korisnici :
Udruge / Lokalna vlast
Donatori :
Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva

Grad Split, zajedno s još 15 gradova u Hrvatskoj, u travnju 2004. godine dobio posebnu nagradu Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva za kvalitetna rješenja u razvijanju suradnje s udrugama. Prijavljivanje na natječaj inicirao je Upravni odjel za socijalnu skrb i zdravstvenu zaštitu, predstavljajući postojeće oblike suradnje s udrugama, prvenstveno transparentu proceduru za dodjelu sredstava.

Nagrada za dobru praksu, koju je Grad dobio predstavljena je javnosti i u medijima i u brošuri, a pored toga je dobivena i donacija od 30.000,00 kuna namijenjena daljem unapređenju suradnje Grada i udruga.

Prema propozicijama Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva, Grad je predložio projekt: Program suradnje Grada Splita i udruga, koji je prihvaćen. Provođenje projekta povjereno je Upravnom odjelu za socijalnu skrb i zdravstvenu zaštitu u partnerstvu s udrugom Mi, koja će obaviti tehnički dio posla.

Održane su dvije jednodnevne radionice u Hotelu Dujam, a koje su provedene uz interaktivan rad predstavnika Gradskih odjela i predstavnika udruga koje s njima surađuju, ukupno do 30 osoba. Sudionici su prije radionice dobili materijal, koji im je poslužito za izradu prijedloga Programa suradnje. Nakon prve radionice prijedlog je  proslijeđen udrugama Splita koje surađuju s Gradom, a one su trebale dostaviti svoje komentare. Na drugoj radionici  izrađen je konačan tekst, koji je proslijediti Gradskom vijeću na usvajanje.

Cilj ovog rada bio je razviti metode suradnje uprave i udruga u skladu s visokim standardima, koji su prihvaćeni na nacionalnoj razini. Praksa u Hrvatskoj nije nova, jer Grad Rijeka već za sobom ima to iskustvo, a Grad Zagreb upravo na tome radi.

Vidi sporazum

 

Pročitano 2414 puta

finpo

Udruga "MI" - Split je partner Nacionalne zaklade u provedbi programa Regionalnog razvoja civilnoga društva i lokalnih zajednica.