Udruga "MI" - Split

Sve što ste oduvijek željeli znati o nama.

INTEGRACIJA

irh Projekt "Izgradnja društva dobrodošlice" uz podršku i suradnju s UNHCR-om, agencijom UN-a za izbjeglice...

VOLONTERSKI CENTAR

VCST Volonterski centar Split je ujedno i Regionalni volonterski centar za područje Dalmacije...

MI CENTAR

MI CENTAR Mi Centar za pomoć u kući je socijalna ustanova čija je svrha osigurati što duži boravak starijih u svom domu...

ZAKLADA DADIĆ

Zaklada DadićSvrha Zaklade je promicanje razvoja civilnoga društva i pružanje financijske pomoći učenicima i studentima...

ZELENA MREŽA

mreza Zelena mreža d.o.o. društveno poduzeće koje djeluje u području zelenog poduzetništva kao aktivator zajednice...

SENIORI.HR

senioriPortal za poboljšanje pristupa relevantnim informacijama za stariju populaciju, članove obitelji...

Udruzi "MI" darovao dom

Zaklada "Kajo Dadić"

Izvor: 21. 02. 2004.
Slobodna Dalmacija

Udruga Mi, koja već godinu dana radi u vlastitim prostorima, za krov nad glavom ima zahvaliti privatnom donatoru, već pokojnom Kaji Dadiću, čija je plemenita gesta udruzi dala u vlasništvo ne samo stan od 120 kvadrata u Sinjskoj, već i vikendicu na Lastovu. I dvojica njegovih nećaka, pravnih nasljednika, odmah su podržali volju svoga ujaka, pa su u udruzi i njima osobito zahvalni, naglasila je predsjednica Nives Ivelja na svečanosti upriličenoj u povodu službenog otvaranja prostorija.

Priča o donaciji nesvakidašnja je za naše prilike. Počela je sredinom lanjske godine, kada je na vrata udruge prvi put zakucao 87-godišnji Kajo Dadić - s ponudom koju u početku, priznaju darovani, ni sami nisu ozbiljno shvatili. No, kako je vrijeme odmicalo, a donator postajao sve konkretniji i uporniji, postalo je očito da se ne šali te da je, štoviše, njegova namjera i s pravne strane vrlo izvjesna.

Nakon pola godine potvrdio je to i potpisani ugovor, kojim je udruga postala zakonitim vlasnikom, doduše derutnog i zapuštenog, ali prostranog stana, u čije je uređenje otišlo oko 300.000, opet doniranih kuna od UNHCR-a, Vladina ureda za udruge...

U novim prostorijama udruga sada provodi gotovo sve svoje socijalne i razvojne programe, a osniva i zakladu iz koje će se financirati nadareni siromašni učenici i studenti. Bit će to ostvarenje ideje njezina dobročinitelja, koji je u ovome vremenu opterećenom materijalnim vrijednostima i tržišnom utakmicom, svojim postupkom želio pomoći drugima. Na srcu su mu posebno bili mladi ljudi koji nemaju mogućnosti, a žele se školovati. Početni iznos zaklade, 20 tisuća kuna, prikupili su međusobno u udruzi, jer još ne znaju kako će osigurati stalni priljev.

No, riješit će, kažu, i to. Moraju - iz obveze prema ovom "jako dragom čudaku", vele, koji ih na to svojim slikama na zidu svaki dan podsjeća.

Piše: B. GRGUREVIĆ

Pročitano 7976 puta

finpo

Udruga "MI" - Split je partner Nacionalne zaklade u provedbi programa Regionalnog razvoja civilnoga društva i lokalnih zajednica.