INTEGRACIJA

irh Projekt "Izgradnja društva dobrodošlice" uz podršku i suradnju s UNHCR-om, agencijom UN-a za izbjeglice...

VOLONTERSKI CENTAR

VCST Volonterski centar Split je ujedno i Regionalni volonterski centar za područje Dalmacije...

MI CENTAR

MI CENTAR Mi Centar za pomoć u kući je socijalna ustanova čija je svrha osigurati što duži boravak starijih u svom domu...

ZAKLADA DADIĆ

Zaklada DadićSvrha Zaklade je promicanje razvoja civilnoga društva i pružanje financijske pomoći učenicima i studentima...

ZELENA MREŽA

mreza Zelena mreža d.o.o. društveno poduzeće koje djeluje u području zelenog poduzetništva kao aktivator zajednice...

SENIORI.HR

senioriPortal za poboljšanje pristupa relevantnim informacijama za stariju populaciju, članove obitelji...

Utorak, 10 Kolovoz 2010 10:56

Izjava sudionika

"Možda ja neću moći pronaći pravu riječ za seminar na kojem sam bila prisutna (Supetar i Mlini), ali puno vam hvala za tu mogućnost. S obzirom na ono što sam osobno dobila, ja se u svom životu sada osjećam mnogo bolje."

"Tijekom godina, forum-seminari su za mene bila neki, izvanvremenski prostor u kojem sam mogla biti JA, drugačija od onoga što sam trebala biti, po zahtijevima drugih ili sebe, u nekom “stvarnom” svijetu. Godinama sam ih doživljavala kao mjesto gdje, na sigurnom,  mogu sanjati sa ljudima koji su voljni  istraživati što bi sve bilo moguće u nekom savršenom, idealnom svijetu, svijetu iz snova…Na njima sam se suretala sa ljudima sa kojima sam dozvolila da se ponadam da bolji svijet možda postoji, barem na trenutak…i taj san mi je bio dragocjen."

"I pored svega, iskreno sam zadovoljan seminarom u organizacijskom i suštinskom smislu. Vraća mi se vjera u ljude i u njihovu mogućnost sagledavanja stvari "van svoga dvorišta". Poslije Brača ne osjećam se tako usamljenim u svom mišljenju. Nisam previše zahtjevan, ali mi je drago da vidim pomake i da se smanjuje broj licemjera koji rade ovaj posao samo iz osobne koristi."
"Seminari na kojima nastojim uvijek aktivno sudjelovati pomogli su mi da senzibiliziram dušu za probleme i osjećaje za koje sam smatrao da u životu nisu bitni."

"...Ali, meni je do čovjeka stalo i preuzet ću dio njegove boli.

To sam naučila i drago mi je što je toliko mudrih ljudi podijelilo svoju snagu, svoju mudrost sa mnom i što sam naučila da je bol dobra, da ju treba cijeniti, a nadasve da ju treba podijeliti.
Hvala dragi MI-ovci !"

Pročitano 3284 puta