Novi Postovi

 Str: [1] 2 3 ... 10
1
Četvrta Odluka o financiranju u okviru ESF Poziva „Jačanje kapaciteta OCD-a za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice“

Temeljem Odluke o financiranju, planirano je ugovaranje dodatnih 15 projekata u okviru Poziva.
Source: Četvrta Odluka o financiranju u okviru ESF Poziva „Jačanje kapaciteta OCD-a za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice“

Objavljeno na webu Ureda za udruge Vlade RH
2
Natječaji / [Natječaji]Razvoj poduzetništva u gradu Petrinji – 2. faza
« Zadnji post od strukturnifondovi.hr u Studeni 26, 2021, 01:47:03 poslijepodne »
Razvoj poduzetništva u gradu Petrinji – 2. faza

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije objavilo je 18. listopada 2021. godine Poziv na dostavu projektnih prijedloga u otvorenom postupku dodjele bespovratnih sredstava KK.08.2.1.15 „Razvoj poduzetništva u gradu Petrinji – 2. faza“.


Poziv je objavljen u sustavu eFondovi, a dokumentaciju Poziva možete pronaći  ovdje. 


Ovim Pozivom podržava se proces jačanja gospodarske aktivnosti i poboljšanja konkurentnosti poduzetnika na području grada Petrinje kroz dodjelu potpora male vrijednosti u skladu s Programom dodjele potpora male vrijednosti (de minimis potpora) namijenjenih mikro, malim i srednjim poduzetnicima s područja grada Petrinje.


Bespovratna sredstva se dodjeljuju putem OP Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020., SC 9b1 Održiva fizička, socijalna i gospodarska regeneracija pet depriviranih pilot područja s ciljem smanjenja socijalnih nejednakosti, isključenosti i siromaštva, financiranog sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj (EFRR).


Poziv se provodi kao otvoreni postupak u modalitetu trajnog Poziva s ukupnom alokacijom koja iznosi 15.707.000,00 HRK.


Najviši iznos bespovratnih sredstava koji se po ovom Pozivu može dodijeliti po pojedinom poduzetniku iznosi 1.400.000,00 HRK po pojedinom projektnom prijedlogu, a najniži iznos bespovratnih sredstava koji se može dodijeliti po pojedinom projektnom prijedlogu 100.000,00 HRK.


Prihvatljive aktivnosti koje se mogu financirati u okviru ovog Poziva su: ulaganje u materijalnu imovinu, ulaganje u nematerijalnu imovinu, vanjske usluge za ulaganje u unaprjeđenje proizvoda i usluga, ulaganje u marketing i promociju proizvoda i usluga, ulaganje u edukacije, stručno osposobljavanje i stjecanje novih znanja zaposlenika, priprema prijave na ovaj Poziv, priprema neophodne projektno-tehničke dokumentacije kod infrastrukturnih projekata, priprema i provedba nabave za potrebe projekta, informiranje i vidljivost, upravljanje i rad na projektu te promicanje horizontalnih načela.


Prihvatljivi prijavitelji su pravne ili fizičke osobe koje su mikro, malo ili srednje poduzeće sukladno definiciji malih i srednjih poduzeća na način utvrđen u Prilogu I. Definicija malih i srednjih poduzeća Uredbe (EU) br. 651/2014 оd 17. lipnja 2014. o ocjenjivanju određenih kategorija potpora spojivima s unutarnjim tržištem u primjeni članaka 107. i 108. Ugovora.


Pitanja s jasno naznačenom referencom na Poziv moguće je poslati isključivo putem elektroničke pošte na adresu ippetrinja.poduzetnistvo@mrrfeu.hr.


 


OBAVIJEST O ODRŽAVANJU VIRTUALNE INFORMATIVNE RADIONICE „Razvoj poduzetništva u gradu Petrinji-2. faza“ (KK.08.2.1.15)


Virtualna informativna radionica Poziva na dostavu projektnih prijedloga „Razvoj poduzetništva u gradu Petrinji – 2. faza“ (KK.08.2.1.15) održat će se u ponedjeljak, 8. studenoga 2021. godine s početkom u 11:00 sati.


Svi zainteresirani se mogu prijaviti za sudjelovanje na način da popune Prijavni obrazac zaključno do 4. studenoga 2021. godine do 15:00 sati.


Radionica će se održati putem platforme MS Teams. Svi prijavljeni će putem elektroničke pošte dobiti MS Teams poveznicu i upute vezane uz sudjelovanje na radionici. Zbog ograničenog broja korisnika MS Teams platforme, molimo Vas da se na radionicu prijavite s najviše jedne e-mail adrese po prijavitelju.


Očekivano trajanje radionice je 2 sata.


 Prezentacija s virtualne informativne radionice održane 8.11.2021.Nastavno na održanu virtualnu radionicu poziva „Razvoj poduzetništva u gradu Petrinji – 2. faza (referentni broj: KK.08.2.1.15) od 8.11.2021. godine, obavještavamo Vas da je prezentacija s radionice dostupna na poveznici ispod: 


 


OBAVIJEST O PRIVREMENOJ OBUSTAVI POZIVA


Ovim putem obavještavamo prijavitelje o privremenoj obustavi poziva na dostavu projektnih prijedloga „Razvoj poduzetništva u gradu Petrinji – 2. faza“, referentne oznake KK.08.2.1.15.


Zbog velikog interesa i velikog broja zaprimljenih projektnih prijedloga višestruko je premašena raspoloživa alokacija bespovratnih sredstava te se Poziv privremeno obustavlja do iskorištenja raspoloživog iznosa predviđene alokacije Poziva.


Zaprimljene prijave obrađivat će se prema vremenu zaprimanja, odnosno projekti će se odabirati za financiranje do iscrpljenja financijske omotnice.


U slučaju prijevremenog trajnog zatvaranja ovog Poziva zbog iscrpljenja raspoložive financijske omotnice, nadležno tijelo obavijestit će sve zainteresirane putem ove stranice navodeći točan datum zatvaranja.


 


The post Razvoj poduzetništva u gradu Petrinji – 2. faza appeared first on Europski strukturni i investicijski fondovi.


Source: Razvoj poduzetništva u gradu Petrinji – 2. faza

Natječaj je objavljen na www.strukturnifondovi.hr
3
Najave / [VUZU]Odobreno je 17 prijava za sufinanciranje EU projekata organizacija civilnoga društva
« Zadnji post od VUZU web u Studeni 24, 2021, 08:08:37 poslijepodne »
Odobreno je 17 prijava za sufinanciranje EU projekata organizacija civilnoga društva

Ured za udruge donio je četvrtu Odluku o sufinanciranju projekata organizacija civilnoga društva u okviru programa EU i inozemnih fondova za 2021. godinu.
Source: Odobreno je 17 prijava za sufinanciranje EU projekata organizacija civilnoga društva

Objavljeno na webu Ureda za udruge Vlade RH
4
Predstavljanje mogućnosti financiranja za neprofitni i javni sektor kroz program Unije: Građani, jednakost, prava i vrijednosti (CERV), u Križevcima 1.12. 2021.

Informativno događanje Nacionalne kontakt točke programa CERV
Source: Predstavljanje mogućnosti financiranja za neprofitni i javni sektor kroz program Unije: Građani, jednakost, prava i vrijednosti (CERV), u Križevcima 1.12. 2021.

Objavljeno na webu Ureda za udruge Vlade RH
5
Natječaji / [Natječaji]Natječaj za tip operacije 1.1.2 „Strukovno osposobljavanje za poljoprivrednike“
« Zadnji post od strukturnifondovi.hr u Studeni 23, 2021, 01:31:40 poslijepodne »
Natječaj za tip operacije 1.1.2 „Strukovno osposobljavanje za poljoprivrednike“

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je dana 22. listopada 2021. Natječaj za provedbu podmjere 1.1. „Potpora za strukovno osposobljavanje i aktivnosti stjecanja vještina“, provedba tipa operacije 1.1.2  „Strukovno osposobljavanje za poljoprivrednike ”.


Svrha Natječaja je osigurati specifično osposobljavanje za poljoprivrednike nositelje, članove poljoprivrednih gospodarstava kao i za rukovoditelje i zaposlenike u poljoprivrednom i prehrambenom sektoru, a čime će se doprinijeti povećanju korištenja novih metoda proizvodnje temeljenih na rezultatima istraživanja i razvoja, inovativnih praksi, konkurentnosti gospodarstava, udruživanja, kao i boljem razumijevanju zaštite i očuvanja okoliša i prirode.


Ukupan iznos raspoloživih sredstava je 7.500.000,00 kuna.


Rok za podnošenje zahtjeva za potporu je 15. studenoga 2021. godine od 12:00 sati do 15. veljače 2022. godine do 12:00 sati.


Detalje Natječaja možete pogledati ovdje.


The post Natječaj za tip operacije 1.1.2 „Strukovno osposobljavanje za poljoprivrednike“ appeared first on Europski strukturni i investicijski fondovi.


Source: Natječaj za tip operacije 1.1.2 „Strukovno osposobljavanje za poljoprivrednike“

Natječaj je objavljen na www.strukturnifondovi.hr
6
Najave / [VUZU]Nacionalni informativni dan za područje Kultura, kreativnost i uključivo društvo programa Obzor Europa
« Zadnji post od VUZU web u Studeni 17, 2021, 03:11:46 poslijepodne »
Nacionalni informativni dan za područje Kultura, kreativnost i uključivo društvo programa Obzor Europa

Informativni dan održava Agencija za mobilnost i programe EU online u četvrtak, 25. studenoga 2021., s početkom u 10:00 sati
Source: Nacionalni informativni dan za područje Kultura, kreativnost i uključivo društvo programa Obzor Europa

Objavljeno na webu Ureda za udruge Vlade RH
7
Najave / [VUZU]Organiziran terenski posjet udruzi Biovrt
« Zadnji post od VUZU web u Studeni 16, 2021, 01:41:01 poslijepodne »
Organiziran terenski posjet udruzi Biovrt

Udruga Biovrt provodila je projekt u okviru Švicarsko-hrvatskog programa suradnje od 2019. do 2021. godine.
Source: Organiziran terenski posjet udruzi Biovrt

Objavljeno na webu Ureda za udruge Vlade RH
8
Treća Odluka o financiranju u okviru ESF Poziva „Jačanje kapaciteta OCD-a za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice“

Temeljem Odluke o financiranju, planirano je ugovaranje dodatnih 12 projekata u okviru Poziva.
Source: Treća Odluka o financiranju u okviru ESF Poziva „Jačanje kapaciteta OCD-a za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice“

Objavljeno na webu Ureda za udruge Vlade RH
9
Održana dodjela ugovora za drugu Odluku o financiranju za Poziv "Jačanje kapaciteta organizacija civilnoga društva za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice"

Dodijeljeno je 15 ugovora vrijednih 7 milijuna kuna.
Source: Održana dodjela ugovora za drugu Odluku o financiranju za Poziv "Jačanje kapaciteta organizacija civilnoga društva za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice"

Objavljeno na webu Ureda za udruge Vlade RH
10
Natječaji / [Natječaji]Natječaj za tip operacije 6.1.1 „Potpora mladim poljoprivrednicima“
« Zadnji post od strukturnifondovi.hr u Studeni 15, 2021, 02:17:58 poslijepodne »
Natječaj za tip operacije 6.1.1 „Potpora mladim poljoprivrednicima“

Za tip operacije 6.1.1 prihvatljivi korisnici su mladi poljoprivrednici stariji od 18 i mlađi od 40 godina (dan prije navršavanja 41 godine starosti) na dan podnošenja zahtjeva za potporu koji posjeduju odgovarajuća stručna znanja i vještine za obavljanje poljoprivredne djelatnosti te su po prvi put na poljoprivrednom gospodarstvu postavljeni kao nositelj/odgovorna osoba poljoprivrednog gospodarstva, ali ne duže od 24 mjeseca prije podnošenja zahtjeva za potporu ili još nisu postavljeni kao nositelj/odgovorna osoba, ali će to postati najkasnije kod podnošenja zahtjeva za isplatu prve rate i ne kasnije od tri (3) mjeseca od dana sklapanja Ugovora o financiranju.


Visina javne potpore po korisniku iznosi 50.000,00 EUR u protuvrijednosti u kunama.


Svrha Natječaja je dodjela potpore mladim poljoprivrednicima koji postaju nositelj/odgovorna osoba poljoprivrednog gospodarstva za početak poslovanja.


Ukupan iznos raspoloživih sredstava javne potpore na ovom Natječaju iznosi 152.563.412,00 HRK. Intenzitet javne potpore 100% iz Instrumenta Europske unije za oporavak (EURI).


Zahtjev za potporu može se popunjavati i podnositi u AGRONET-u od 3. prosinca 2021. godine od 12:00 sati do 17. siječnja 2022. godine do 12:00 sati.


Više o svemu pogledati ovdje.


 


The post Natječaj za tip operacije 6.1.1 „Potpora mladim poljoprivrednicima“ appeared first on Europski strukturni i investicijski fondovi.


Source: Natječaj za tip operacije 6.1.1 „Potpora mladim poljoprivrednicima“

Natječaj je objavljen na www.strukturnifondovi.hr
 Str: [1] 2 3 ... 10