Autor Tema: [Natječaji]Natječaj za tip operacije 6.1.1 „Potpora mladim poljoprivrednicima“  (Posjeta: 20 puta)

strukturnifondovi.hr

  • Gost
Natječaj za tip operacije 6.1.1 „Potpora mladim poljoprivrednicima“

Za tip operacije 6.1.1 prihvatljivi korisnici su mladi poljoprivrednici stariji od 18 i mlađi od 40 godina (dan prije navršavanja 41 godine starosti) na dan podnošenja zahtjeva za potporu koji posjeduju odgovarajuća stručna znanja i vještine za obavljanje poljoprivredne djelatnosti te su po prvi put na poljoprivrednom gospodarstvu postavljeni kao nositelj/odgovorna osoba poljoprivrednog gospodarstva, ali ne duže od 24 mjeseca prije podnošenja zahtjeva za potporu ili još nisu postavljeni kao nositelj/odgovorna osoba, ali će to postati najkasnije kod podnošenja zahtjeva za isplatu prve rate i ne kasnije od tri (3) mjeseca od dana sklapanja Ugovora o financiranju.


Visina javne potpore po korisniku iznosi 50.000,00 EUR u protuvrijednosti u kunama.


Svrha Natječaja je dodjela potpore mladim poljoprivrednicima koji postaju nositelj/odgovorna osoba poljoprivrednog gospodarstva za početak poslovanja.


Ukupan iznos raspoloživih sredstava javne potpore na ovom Natječaju iznosi 152.563.412,00 HRK. Intenzitet javne potpore 100% iz Instrumenta Europske unije za oporavak (EURI).


Zahtjev za potporu može se popunjavati i podnositi u AGRONET-u od 15. studenoga 2021. godine od 12:00 sati do 28. prosinca 2021. godine do 12:00 sati.


Više o svemu pogledati ovdje.


 


The post Natječaj za tip operacije 6.1.1 „Potpora mladim poljoprivrednicima“ appeared first on Europski strukturni i investicijski fondovi.


Source: Natječaj za tip operacije 6.1.1 „Potpora mladim poljoprivrednicima“

Natječaj je objavljen na www.strukturnifondovi.hr