Autor Tema: Prvi poslovni inkubator za socijalne poduzetnike  (Posjeta: 1032 puta)

Dana

  • Global Moderator
  • Novi član
  • *****
  • Postova: 8
Prvi poslovni inkubator za socijalne poduzetnike
« u: Srpanj 02, 2014, 03:13:05 poslijepodne »
 Prvi poslovni inkubator za socijalno poduzetništvo otvorio je svoja vrata u Zagrebu. Riječ je o projektu poslovne zajednice Impact Hub Zagreb koja u gradu već vodi coworking prostor istoga imena, a čiji je cilj privući male i srednje poduzetnike te stručnjake koji žele unaprijediti vlastito poslovanje odnosno pokrenuti biznis. Kako navodi Hermes Arriaga, direktor Impact Huba i voditelj The inkubatora, projekt nije namijenjen samo IT poduzetnicima već svima koji rade na društvenim inovacijama te žele poboljšati društvo bilo da je riječ o turizmu, tehnologiji, financijama i drugom.
Rješenja za stvarne probleme

Stoga i traže startupove poput, primjerice, riječke tvrtke E-glas koja je razvila sustav Serwantess koji omogućuje glasovno kontroliranje uređaja što posebice koristi slabovidnim osobama. Dobar primjer je i češki turistički startup Pragulica koji je beskućnike pretvorio u turističke vodiče, a turistima donio novo viđenje glavnoga grada. Dakle, traže startupove koji nude rješenja za stvarne probleme koje ljudi danas imaju. 
Povezivanje sa 7000 poduzetnika

Impact Hub je, navodi, laboratorij društvenih inovacija, poslovni inkubator i zajednica društvenih poduzetnika. Poduzetnicima, međutim, ne nude financijsku potporu – polaznici će sami plaćati program The Inkubatora za četvrtinu cijenu za koju nude coworking prostor -  već mogućnost povezivanja s više od 7000 drugih poduzetnika koji rade u Hub-ovima diljem svijeta. Kroz povezivanje otvorit će im se i putevi do investitora.
Impresivan tim stručnjaka

Za rad s timovima okupili su deset mentora i niz partnera, a mjesta imaju za 20 timova. Treći zagrebački poslovni inkubator (uz ZIP i Core Inkubator), no prvi za socijalno poduzetništvo, dobio je i potporu Ministarstva poduzetništva i obrta kroz Poduzetnički impuls.
Svjetska zajednica

Impact Hub je, inače, globalna zajednica od 7000 članova u više od 40 gradova, sa zajedničkim fokusom stvaranja stvarnog utjecaja. Članovi profitiraju od vodstva, resursa i mogućnosti koje im pružaju Impact Hub-ovi diljem svijeta. Putem mjesečnih programa i događanja koji su usmjereni davanju podrške poslu poduzetnika, pronalaženju prilika za surađivanje te učenju od drugih. Članovi također imaju koristi od pro bono poslovnih klinika osmišljenih s ciljem rješavanja profesionalnih poteškoća i problema.