Autor Tema: Predstavljanje priručnika za učenike osnovnih škola “Volonterkovi savjeti”  (Posjeta: 1412 puta)

admin

  • Administrator
  • Full Member
  • *****
  • Postova: 194
"Volonterkovi savjeti" jest priručnik prvenstveno namijenjen učenicima osnovnih škola koji već imaju iskustva u volontiranju ili tek istražuju što to volonterstvo jest.  Volontiranje omogućuje djeci da od malih nogu razviju stavove i svijest o potrebama drugih, ali i o tome da ono doista mogu nešto učiniti za boljitak društva u kojem žive.

 Veliku ulogu u tome imaju njihovi roditelji, nastavnici i stručni suradnici u školi. Oni bi trebali biti prvi kotačić koji će djecu usmjeriti prema volonterstvu kao afirmativnom obliku     ponašanja koji utječe na razvijanje osobnosti budućih odraslih ljudi. Volonterski rad neprocjenjivo je iskustvo za samog volontera, a dobro donosi ne samo korisniku volontiranja, nego i volonteru i društvu općenito.

Samo u 2013. godini, prema službenim podacima Ministarstva socijalne politike i mladih, u Republici Hrvatskoj volontiralo je 29 253 ljudi, koji su donirali sveukupno 1 652 965 sati svog slobodnog vremena. Te brojke dovoljan su poziv svima da se uključe u volontiranje i tako doprinesu društvu ono neprocjenjivo - svoje vrijeme, trud, znanje i vještine.
Možete li izravno i iz prve odgovoriti otkud, zapravo, izvire vaše stvaralaštvo? Je li to genetski kod, je li to i ovaj korijen, je li to mozak, je li to duša i vaše veliko iskustvo, ili je to uz pomoć neba?